Konfigurere passordsikkerhet

Slik endrer du sikkerhetsinnstillinger for passord:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Klikk på Knappen Innstillinger-knappen nederst i hovedvinduet.

Vinduet Innstillinger vil da åpne.

3. I delen Personverninnstillinger velger du underkategorien Sikkert datainput.
  4. Aktiver alternativet Vis hint for hvordan du lager sterke passord hvis du vil at Kaspersky-programmet skal kontrollere styrken til passordene du oppretter på nettsteder og gi deg anbefalinger for hvordan du oppretter sterke passord.

Hvis du har installert Kaspersky Password Manager, vil varslingen anbefale deg å bruke et sterkt passord. Hvis Kaspersky Password Manager ikke er installert, anbefaler vi at du laster ned og installerer programmet, så du er sikker på at du alltid oppretter sterke passord.

5. Aktiver alternativet Advar om bruk av samme passord på nettsteder hvis du vil at Kaspersky-programmet skal sjekke om du har brukt passordet tidligere når du angir eller oppretter passord på nettstedene til banker, sosiale nettverk og e-posttjenester.
  6. Klikk på koblingen Velg nettstedkategorier for å gå til vinduet Nettstedkategorier, hvis du vil velge hvilke nettstedkategorier identiske passord skal sjekkes for.
  7. Aktiver alternativene for følgende kategorier:
    • Internettbanker og betalingssystemer. Når du oppretter eller angir et passord på Internett, vil Kaspersky-programmet sjekke om du har brukt dette passordet på nettstedene til banker eller betalingssystemer tidligere.
    • Sosiale nettverk. Når du oppretter eller angir et passord på Internett, vil Kaspersky-programmet sjekke om du har brukt dette passordet på sosiale nettverk tidligere.
    • E-posttjenester. Når du oppretter eller angir et passord på Internett, vil Kaspersky-programmet sjekke om du har brukt dette passordet på e-posttjenester tidligere.